keskiviikko 7. marraskuuta 2007

Aluevaltauksia

Oikeastaan päivän epistola ei käsittele aluevaltauksia, vaikka siitäkin on tavallaan kyse. Lähdetäänpä alusta liikkeelle. Pentua totutettiin talon tapoihin etupäässä eteisessä, arkiolohuoneessa ja makuuhuoneessa.Ensimmäisten päivien jälkeen ongelmaksi osoittautui se, että "kasteen" saivat sekä keittiön että salin matot heti kun silmä vältti. Keittiön osalta tilanne rauhoittui maton oltua pariin otteeseen hetken kuivumassa. Epähuomiossa teimme kuitenkin sen virheen, että estimme saliin käynnin liian pitkään. Parin seuraavan tutustumiskäynnin tullen pikkuinen lirauttikin taas lähes välittömästi karvalankamatolle, huokaus.

Aiemminkin meillä on ollut sellainen menetelmä, että sisätilasta pyritään tekemään pennun omaa aluetta, pesää, johon koira ei tietenkään tee tarpeitaan. Tätä on toteutettu levittämällä leikkipaikkoja joka huoneeseen, erityisesti mattojen päälle, sitä mukaa kun koiruus kasvaa. Sanomalehdille on sitten eteisessä oma paikkansa. Alkuun tietysti valvotaan tarkasti. Yhdenkään pennun kanssa ei vielä ole tarvinnut pitää mattoja poissa lattialta, mutta tietenkin mattopyykkiinkin on varauduttu ja jouduttukin silloin tällöin.

Nyt on salin valtausta aloitettu hieman järjestelmällisemmin. Ongelmana vain on, että emme itsekään vietä tuolla kovin paljon aikaa, joten leikkihetkiä on rajallisesti. Vielä ei olla siinä vaiheessa, että pennun voisi huoletta antaa mennä saliin omin päin.



Kuvassa on merkillepantavia aistikkaita sisustusratkaisuja: sanomalehtiä korissa (ja lattialla eteisessä), K-raudan kompostikehikkoa (oviaukon verkoksi), palli ja pöytä oviaukossa (kissan tie verkon yli), kori lattialla (oikeassa reunassa; kohta johon on kakattu kerran).

Tänään bongattu: postiluukku

Ei kommentteja: