keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Melkein sukua julkkikselle

Maanantai 22.10.2007

Arki oli edessä Kaikullakin ennen pitkää. Aamupissan aikaan hälinä ja ihmispaljous kotikadullamme olivatkin aivan toista kuin viikonlopun raukeina hetkinä. Ahkera ulkoilu oli kuitenkin kantanut hedelmää: nyt olivat kävelijät, polkupyörät, autot, bussit ja raitiovaunut jo itsestään selviä statisteja, joita ei tarvinnut mitenkään erityisesti ihmetellä. Uutta oli sen sijaan leikkipuiston mekkala, onhan naapurissa iso päiväkoti jonka ”asukit” viettävät kauniina päivinä aikaansa ulkosalla. Äkkiä tämäkin elämöinti oli tutkailtu ja vaarattomaksi todettu.

Ihmisiä täällä kaupungissa tapaa väistämättä. Useimmiten vieraat vain pyyhältävät ohi omilla matkoillaan, mutta saattaapa joku jäädä joskus ottamaan lähempääkin kontaktia. Erityisesti tämä koskee kyllä pikkupenneleitä. Kaduilla on lähes mahdotonta käydä pienimmälläkään pissalla ilman että joku ystävällinen setä tai täti yrittää tulla lepertelemään, rapsuttelemaan ja isäntäväen kanssa turisemaan. Tilanteesta riippuen tämä saatetaan salliakin. Eri lähestymistyylien sekametelisoppaan Kaiku suhtautuu tyynen rauhallisesti: "kas, tuokin haluaa tutustua, mennään siis moikkaamaan!"

Kohokohtia ovat eittämättä olleet ”julkkiskontaktit”: presidentti Koivisto hymyili Kaikulle vastaan kävellessään, ja Siimeksen Pentti Hippu-koirineen pysähtyi turisemaan pennun ihanuudesta. Vähänkö me ollaan sisäpiirissä, melkein jo bestiksiä!

Myös muita kaupunkilaiskoiria tulee vastaan joka nurkan takaa. Hauvoja onkin ihmetelty enemmän kuin mitään muuta. Lähempää tuttavuutta ei päästä tekemään (rokotustenkaan takia, mutta) ennen kaikkea sen takia, että periaatteenamme tulee olemaan ettei vieraita koiria tervehditä hihnassa. Ainoastaan muuten tutuksi tulleita voidaan hillitysti moikata tilanteen niin vaatiessa.

Toistaiseksi Kaikun on siis tyydyttävä istumaan ja tutkailemaan näitä mitä merkillisimmän näköisiä karvakorvia - yksikään ei ole näyttänyt lainkaan porokoiralta, saati sitten partakoltiaiselta! Parin haukkuvan rekun kohdalla Kaikukin on puhahtanut lievästi, toki peppu koko ajan tiukasti tantereessa.

Tänään bongattu: leijonan karjahdus

Päivän P&K-saldo: pissa, ulos ”muutama”, sisään ”muutama”; kakka, ulos 4 tai 5 - sisään 0

"Melkein sukua julkkikselle" -otsikosta kiitos lapikkaalle!

Ei kommentteja: