lauantai 27. lokakuuta 2007

Kesäturkki lähti

"Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan..." No ehkä Kaikun lauantai ei aivan noin raflaava ollut, mutta käytiinpä työväen jo muinoin suosimalla Mustikkamaan rannalla riekkumassa isosten kanssa. Rannathan ovat tähän vuodenaikaan tyhjät, eikä muita liikkujiakaan liiemmälti näy.

Kaikuhan on syyskesän lapsi, joten ainoa turkki joka sillä on on luonnollisesti kesäturkki. Sen se sitten "heitti" oikein komealla tavalla. Isoille koirille nämä rantahietikot ja -matalat ovat hurjien juoksuleikkien, kahlailun ja kepinvedon lempparipaikka. Pentu pääsi nyt elämänsä ensimmäistä kertaa ottamaan tuntumaa Itämeren murtovedestä.

Aikansa rantamatalassa tallusteltuaan pikku villieläin päätti ottaa suunnakseen Korkeasaaren, mutta eipä ollutkaan meri pirskatti soikoon ehtinyt jäätyä. Upeasti tepastellen penneli poistui suoraan kohti "ulappaa", pohjan katoaminen jalkojen alta ei tahtia hidastanut, ja matka jatkui kohti etelää... VesaK oli jo puolisäärtä myöden Suomenlahdessa ja noin 0,5 sekunnin päässä sukelluksesta kun arvon pirpana kuitenkin otti isäntäväen varsin äänekkäistä vinkeistä vaarin, kääntyi satakahdeksankymppiä ja palasi kesykoiran hommiin. (huhhuh...)

Rantautumisen jälkeen koko joukkio oli muutaman sekunnin luovan hiljaisuuden vallassa, ikäänkuin pohtien millaiseksi maailma oli tällä välin muuttunut. VesaK:n harmiksi taluttimen lukko oli täynnä hiekkaa, joten pikkuisen kytkeminen viivästyi ratkaisevan sekunnin - jonka aikana alkoi VALTAISA hepulström! Hiekassa kyljellään, hiekassa selällään, hiekassa erityisesti mahallaan amfibioporkkiksemme otti "kevyen" turkinhoidon ynnä hiekkanaamion, ilmeisesti jottei jälkipyykkiä tulisi niin mittavasti... Villi juoksentelu jatkui kuin mitään uimaretkeä ei olisi koskaan ollutkaan. Rantaeläin!

Isoimman ilon jälkeen kaivoimme Kaikun hiekkakuorrutuksestaan ja tarkistimme turkin märkyysasteen - päältä märkä, alta kuiva; ainoastaan tassuista läpimärkä; kokonaan kuivaa päälaella ja niskassa-etuselässä. Loistava luontainen suojaus! Poistuimme kuitenkin tuuliselta rannalta ja kotimatkallekin lähdimme "etuajassa", ettei vain pikkuinen vilustuisi, tokihan märkyys aina viilentää tunnelmaa. Kotona odotti sitten lämmin suihkutus.

Bongattu tänään: Kaisaniemen puisto, sadoittain männynkäpyjä

P 7 ulos, 4 sisään

K 6 ulos, 0 sisään

T: keittiön matto (1xP)

Ei kommentteja: