keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Pannassa?

Lauantai 20.10.2007

Lauantaiaamu ei ollut vielä valjennut kun havahduimme vienoon tepsutteluun. Pikkukoirahan siellä odotteli häntä vispaten uuden päivän viettoa. Puoliunessa vaatteita niskaan ja ulos puistoon pentua pissattamaan siis. Tuloksena ”hienot kakat” muttei pissaa, ei sitten niin millään. Sisään tullessa hätä oli luonnollisesti jo suunnaton, mutta onneksi paperit olivat paikallaan…

Isojen koirien herättyä lähdettiinkin tutustumaan kaupunkiin aamulenkin merkeissä. Katajanokan rannoilla saatoimme vain äimistellä Kaikun reippautta – kahden aikuisen koiran seurassa se oli kuin vanha tekijä, mitä nyt muutaman kerran täytyi painaa puuta jotta ajatus kerkesi toiminnan kanssa samalle viivalle. Tyhjässä koira-aitauksessakin pistäydyttiin paikkoihin tutustumassa. Lenkin lopuksi tuli jo ensimmäinen kaupunkiulkopissakin.

Lauantain mittaan ulkosalla käväistiin muutamankin kerran, Säätytalon ympäristössä pyörittiin, jotta tutuiksi tulisivat niin kotikulmat kuin kaupungin vilinä ja vilskekin. Sisällä totuteltiin yhdessäoloon, leikkimiseen ja tietenkin rauhoittumiseen leikin jälkeen. Kissasta olisi ollut mukava ottaa sekä makunäytteitä että mittaa, mutta jostain syystä ei ihmisporukka suhtautunut tällaisiin kovinkaan ymmärtäväisesti. Niinpä kissa jätettiin rauhaan. (!)

Pennun elämässä on koittanut myös aika, jolloin hihnassa kulkemiseen on yksikertaisesti pakko tottua. Kaupungissa ei vapaana juurikaan voi koirapuistojen ulkopuolella juoksennella, joten hihnalenkit ovat arkipäivää myös 12-viikkoiselle pallerolle. Hihnaan totuttamisenhan oli jo kasvattaja aloittanut, ja kaulapantaa oli Kaikulainen pitänyt jo enemmänkin. Ensimmäiset pari kertaa oli pannan kiinnitys kuitenkin hieman epämiellyttävää, mutta jo toisena päivänä oli oppi mennyt perille: täällä ulos mennään aina panta kaulassa, eikä pantaa pidetä sisällä, joten pannan laitto onkin hieno homma!

Tänään bongattu: meri

Päivän P&K-saldo: pissa, ulos 3, sisään ”muutama”; kakka, ulos 4 - sisään 0

Ei kommentteja: